Három gyerekkel a világ végén, Ausztráliában…

Mivel rokonaink és kedves barátaink sok-sok részletet szeretne hallani ausztráliai utazásunkról, ezért létrehoztunk egy blogot, melyben mindenkinek lehetőséget adunk arra, hogy hírt kapjanak felőlünk.

Friss topikok

  • Sissy79: Szia! Nagyon örülök, hogy rátaláltam a bejegyzéseidre a Google segítségével. Én Magyarországon, V... (2011.03.22. 11:55) Egészség
  • Hella1975: Megkérdezhetem, hogy milyen vízummal mentetek? Mennyi időt szeretnétek ott tölteni? (2011.02.11. 17:00) Három gyerekkel a világ végén, Ausztráliában
  • Hella1975: Szia, Most találtam rá a blogodra. Hogy tudtad őket nyelvekre tanítani, ha nem beszéled őket? M... (2011.02.11. 16:38) Március 15.
  • Both Károly: Szia Andi! BUÉK és jó egészséget Nektek! Szeretnék beszélni Veled, a tanácsodat kérni: mi is szere... (2011.01.24. 22:26) Surfers Paradise
  • Manóanya: Szia Timi! Nagyon örülök, hogy írtál! Puszi, Andi (2010.04.26. 22:45) Április 25. Anzac day

Boldog születésnapot!

2010.03.14. 01:31

szerző: Manóanya

Ma van a szülinapom!! És anyué is. Boldog szülinapot innen a messzeségből.

Kaptam egy gyönyörű csokrot és egy tortát. A csokorhoz szedett a Viki még a kertben virágokat, melyek ugyanolyan szépek voltak.

Tegnap voltunk a Surfers Paradise-ban. Ez itt a központja Gold Coastnak. Tele volt emberrel. Kb. olyan lehet itt, mint Siófok, tele túristákkal, pezsgő élettel, vidámsággal, az utcán mutatványosokkal. Csak itt egész évben tart, mert eleve itt vannak a főiskolások és a túristák, szörfösök. Olyan, mintha mindig nyár lenne.

Azért kicsit lehűlt tegnap az idő, de polóban kibírható, mert párás a levegő és nem száraz. Ma egész nap olyan az idő, hogy egyszer süt a nap, aztán esik.

 

Ami engem nagyon meglepett, hogy a suliban nem kapnak ebédet, és ha vki rendel, akkor az is csak toast, hamburger vagy tonhalas szendvics. Mivel 3-ig tart a suli (reggel 8.45-től), ezért kicsit furcsa szinte egész nap meleg kaja nélkül lenni.

Az ausztrálok egyébként sem a főzésről híresek, de lehet, hogy érnek majd még meglepetések.

 

Sikerült lakást szerezni a sulihoz közel. Ez egy sorház, de nagyon szép és tiszta, rendezett. Egybenyitott nappali-konyha. Picike az egész, meg az udvar is csak éppen annyi, hogy egy kerti ülőke elfér, de nem kell füvet nyírni, és a közös udvar nagy. Nagyon csendes utca.

 

Általában van 3-4 fő utca, a többi mind csendes utca, mert zsákutca. Soknak a végén egy-egy csatorna, vagy folyó. Partján jachtok állnak. Van a közelben egy óriási lóverseny pálya. Lehet, hogy ma megnézzük, mert verseny lesz.

A szomszédaim japánok, meg ausztrálok lesznek. De élnek itt szerintem koreaiak is. Most még nem tudok különbséget tenni a ferdeszeműek között… A gyerekek angolul beszélnek egymás között.

Vettünk használt hűtőt, meg mosógépet. Az ágyakból pedig újakat. Nem volt drága, talán még olcsóbb volt, mint nálunk. Szerencsére nem nagy a lakás, ezért könnyű berendezni.

 

Címkék: születésnap

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aranypart.blog.hu/api/trackback/id/tr531838022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása