Három gyerekkel a világ végén, Ausztráliában…

Mivel rokonaink és kedves barátaink sok-sok részletet szeretne hallani ausztráliai utazásunkról, ezért létrehoztunk egy blogot, melyben mindenkinek lehetőséget adunk arra, hogy hírt kapjanak felőlünk.

Friss topikok

  • Sissy79: Szia! Nagyon örülök, hogy rátaláltam a bejegyzéseidre a Google segítségével. Én Magyarországon, V... (2011.03.22. 11:55) Egészség
  • Hella1975: Megkérdezhetem, hogy milyen vízummal mentetek? Mennyi időt szeretnétek ott tölteni? (2011.02.11. 17:00) Három gyerekkel a világ végén, Ausztráliában
  • Hella1975: Szia, Most találtam rá a blogodra. Hogy tudtad őket nyelvekre tanítani, ha nem beszéled őket? M... (2011.02.11. 16:38) Március 15.
  • Both Károly: Szia Andi! BUÉK és jó egészséget Nektek! Szeretnék beszélni Veled, a tanácsodat kérni: mi is szere... (2011.01.24. 22:26) Surfers Paradise
  • Manóanya: Szia Timi! Nagyon örülök, hogy írtál! Puszi, Andi (2010.04.26. 22:45) Április 25. Anzac day

Nagymamám szülinapja!

2010.03.25. 03:51

szerző: Manóanya

 

Nagyi, boldog szülinapot!!!
Sajnos, innen nehéz lenne elmenni megköszönteni Téged, de ezúton kívánunk boldog születésnapot, sok egészséget és boldogságot!
 
Megvan a módszer az olvasástanításra. Egyszerű mesekönyveket kölcsönöztem ki a könyvtárból és a szavait kiírom szókártyákként és mutatom, majd olvassuk a mesekönyvet. Tehát nem a szavakból gyártok mesét, hanem fordítva. Fontos, hogy a szavakat külön is gyakoroljuk, és ne rögtön a mesét. Ez nagyon gyors módszer. A szomszéd kislány segít olvasni a meséket. A könyvtárba a beiratkozás könnyen ment; és képzeljétek: ingyenes!
Éppen volt egy zenés foglalkozás a piciknek.
 
Voltunk szülőin. Megdícsérték a Vikit, és mondta az ofő, hogy milyen jólnevelt, és bárcsak a a másik 20 gyerek is ilyen lenne. Mondtuk neki, hogy a Vikit sose fogja az asztalon ugrálni látni (csak otthon). Matekból ő a legjobb, az angolt pedig még finomítania kell.
 
Mondtam már, hogy nincsenek ablakok az oszt.termeken? Jár a szél, és mennek a ventilátorok. Gondolom, télen nem sapkában fogom küldeni őket a suliba.
 
Beirattam őket gimnasztikára, simán ment. Most már mindent megértek, és ha szép lassan beszélek, akkor nem is ő-zök. Gyönyörű a gimnasztika terem, szépen felszerelt. Már nagyon várjuk az órát. A Peti is fog járni.
 
A Petikével gyakoroljuk a váltott lábas lépcsőzést. Ez valamiért nem megy kapaszkodás nélkül neki. De 2 hetet adok, és magától menni fog.
 
Sok-sok papagáj van a fán. A Viki megjegyezte, hogy úgy ülnek a villanydróton, mint nálunk a verebek.
 
 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása